Áttörés a WIPO Lisszaboni Munkacsoportjában - javaslat diplomáciai értekezlet összehívására

A Szellemi Tulajdon Világszervezete (a továbbiakban: WIPO) keretében létrehozott, az eredetmegjelölések oltalmára és nemzetközi lajstromozására vonatkozó Lisszaboni Megállapodás továbbfejlesztésével foglalkozó munkacsoport tagjai a 7. ülésen elérkezettnek látták az időt arra, hogy javaslatot tegyenek a Lisszaboni Unió Közgyűlésének a Lisszaboni Megállapodás módosítását célzó diplomáciai konferencia összehívására.

A Lisszaboni Megállapodás módosítását célzó munkálatok öt éve zajló folyamatának gyümölcseként a diplomáciai értekezlet tényleges megtartására 2015 folyamán kerülhet sor. Az addig rendelkezésre álló időszakban a munkacsoport még két vagy három ülést fog tartani a tervezet továbbra is kétséges, valamint vitatott pontjainak a tisztása céljából.

A szellemi tulajdon területén kiemelkedő magyar szakdiplomáciai siker, hogy a munkacsoport a tevékenységét a megalakulása óta dr. Ficsor Mihály, a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának jogi elnökhelyettesének irányítása alatt végzi, aki e minőségében nagymértékben járult hozzá a Lisszaboni Megállapodás módosításának megalapozott előkészítéséhez.

2013/05/13